7/28/2013

Clafoutis met mosselen, zalm en courgette

Blijkbaar laten alle goede dingen een tijdje op zich wachten dit jaar... Eerst waren het de maatjes die een flinke vertraging opliepen en nu ook de Zeeuwse mosselen die door het slechte voorseizoen enkele weken later waren.
Niet geklaagd echter,nu zijn ze er en hebben we volop tijd om er van te genieten.


Onderstaand receptje is een lekker hartige clafoutis. Genoeg als hoofdgerecht voor 2 geserveerd met een opgemaakte salade of als voorgerecht voor 4.

Ingredienten:


  • 1 courgette, in fijne plakjes/slierten gesneden
  • +/- 300gr. zalm, in duimdikke blokjes gesneden
  • +/- 600gr.mosselen
  • 4 eieren
  • 60gr. bloem
  • 25cl melk
  • 20cl room
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • peper en zout
  • olijfolie
  • blokje parmezaanse kaas
Kuis de mosselen grondig.
Verhit olijfolie in een ruim kookpot en fruit de ui,look en chilipeper kort. Voeg de mosselen toe en laat kort meestoven tot de schelpen mooi open zijn en de mossel er makkelijk uit kan gehaald worden. Zet de uitgehaalde mosselen apart en ook enkele lepels van het smakelijke kookvocht. Dit laten we niet verloren gaan!

Meng de bloem en de eieren in een kom en voeg de melk, room en enkele flinke eetlepels van het kookvocht van de mosselen toe. Meng goed tot een dun beslag.


Vet een ovenschaal in(ik verdeelde dit over 2 medium schalen).
Doe peper en zout op de zalmblokjes en verdeel deze over de schaal. Schik de plakjes/slierten courgette ertussen en overgiet met het beslag. Schik de mosselen er bovenop en werk af met geraspte parmezaanse kaas.

Zet in een voorverwarmde oven van 180° en bak af in +/- 25 minuten. Het beslag moet vast zijn maar niet gortdroog gebakken, een beetje als een omelet.

Neem uit de oven en serveer,

Smakelijk

Kev