6/24/2013

Maatjes/Appel/Dille

Ze hebben iets langer op zich laten wachten door het aanhoudende slechte weer maar ze zijn er....de maatjes. Altijd een moment om naar uit te kijken want ik eet deze jonge 'maagden' haring graag. Puur met een beetje gesnipperde ui of op een andere manier zoals hieronder beschreven.
Maatjes hebben een mooie zilte en vette smaak en zijn rijk aan vitaminen en Omega-3 vetzuren.



Ingrediënten voor 4:


  • 4 hele maatjesfilets, ontdaan van het staartstuk en in hapklare stukken gesneden
  • 1 sjalot in fijne ringen gesneden
  • 1 granny smith in blokjes gesneden
  • 1 handvol verse dille, gesnipperd
  • peper
  • Appelazijn met honing (Delhaize)
De maatjes verdelen over de borden, appelblokjes er tussen schikken, sjalotjes erover verspreiden en een flinke draai van de pepermolen.
Afwerken met de dille en enkele lepels azijn.

Ideaal als voorafje of in kleinere porties als aperitiefhapje.

Serveer en,

enjoy,

Kev